Kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven

Gezamenlijk aan tafel

Steeds meer kinderdagverbijven bieden als extra service richting de ouders en kinderen een warme maaltijd aan. Meestal is dat tussen de middag, maar dat kan uiteraard ook later op de dag. De keuze hiervoor is aan u.

Warm eten tussen de middag is iets wat in veel landen om ons heen zeer vaak gebeurd. In Nederland staat tussen de middag warm eten nog in de kinderschoenen. Wij overleggen dan ook regelmatig met verschillende partners om een zo goed mogelijke service en dienstverlening te kunnen verzorgen.

Een van deze partners is het Voedingscentrum in Den Haag. Een veel gestelde vraag is of het wel goed is om warm te eten gedurende de dag. Zie hieronder het antwoord daarop van het Voedingscentrum.

'Voor veel kinderen in Europa is warm eten op de dagopvang of school de normaalste zaak van de wereld. 's Avonds wordt er een boterham gegeten of gewoon nog een warme maaltijd. Twee warme maaltijden per dag hoeft geen probleem te zijn. Belangrijk is dat kinderen gemiddeld per dag komen aan de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Daarbij is het eten van voldoende groenten heel belangrijk. Dat bereik je makkelijker met twee keer warm eten. Door warm te eten blijft er minder ruimte over voor snoep, koek en andere tussendoortjes'.

Joka van Dusseldorp - Dijkstra, Diëtist Voedingscentrum

Bent u geintereseerd in de mogelijkheden voor uw locatie of heeft u meer vragen, neem dan contact met ons op.

« Terug naar overzicht
  • Vers, puur en gezond
  • Hoogste kwaliteit & op smaak gekookt
  • Gevarieerd menu
  • Vrijblijvend proeven
  • Eenvoudig op elke locatie te bereiden