Bereiden

Bereiden

De koelverse maaltijden zijn op de kinderopvanglocatie heel eenvoudig te bereiden met een oven of magnetron. De verpakkingen zijn speciaal hittebestendig ontwikkeld en kunnen daarom tot 100°C verwarmd worden.


Bereiding in de oven


Verwarm de oven voor op 100°C tot 120°C. De exacte temperatuur die geschikt is voor de maaltijd die je gaat verwarmen vindt je terug in het 'bereidingsadvies', net als de aanbevolen duur van verwarmen. Het ene product moet namelijk wat intensiever en/of langer verwarmd worden (bijvoorbeeld puree) dan een ander product (bijvoorbeeld een stukje vlees). 

 

Prik in het folie van de verpakking enkele gaatjes met bijvoorbeeld een vork en plaats de verpakking in de oven op een rooster. Er kunnen meerdere verpakkingen in de oven geplaatst worden, eventueel op meerdere roosters. Houd er wel altijd rekening mee dat je geen verpakkingen óp elkaar plaatst; dan geleidt de warmte niet goed en worden de gerechten niet gelijkmatig verwarmd.

 

Als de maaltijden verwarmd zijn, haal je de verpakkingen uit de oven. Let op: ze zijn heet. Bij het loshalen van het folie kan er hete stoom vrijkomen, dus pas hiermee goed op.


Bereiding in magnetron


De maaltijden kunnen snel door middel van een magnetron verwarmd worden. Let er hierbij op dat de magnetron die je gebruikt voldoende wattage biedt, hierover adviseren we je natuurlijk graag.

 

Prik gaatjes in het folie van de verpakking en plaats één verpakking per keer in de magnetron. Verwarm iedere maaltijden gedurende 4-6 minuten (afhankelijk van het product en de hoeveelheid), houdt hierbij het 'bereidingsadvies' aan. We raden je aan om halverwege het verwarmen de inhoud van de verpakking even om te scheppen met een lepel of vork, om de maaltijden gelijkmatig te verwarmen.


Wanneer de inhoud van de verpakking goed warm is, haal je deze uit de magnetron. Houd er rekening mee dat de verpakking en inhoud heet zijn.

 

Heb je een isolatiebox met warmhoudmat, dat plaats je de verwarmde verpakkingen hierin tijdens het verwarmen van de andere verpakkingen. Hierbij laat je het folie nog even op de verpakking zitten. Houd er rekening mee dat je de warmhoudmat een uur voorafgaand aan het gebruik aanzet om voor te verwarmen.


Heb je geen isolatiebox en/of warmhoudmat, zet de verwarmde maaltijd dan apart met het folie er nog op.

 

Wanneer alle verpakkingen verwarmd zijn, kun je het folie er af halen. Let op dat er bij het loshalen van het folie hete stoom kan vrijkomen. 

« Terug naar overzicht