Biologische vegetarische gerechten

Biologische vegetarische gerechten

...smullen maar!

Steeds vaker ervaren we dat het gebruik van biologisch verantwoorde producten een groeiende prioriteit is.


Biologisch betekent in grote lijnen dat er bij het maken van een gerecht op ieder niveau rekening wordt gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Dit is gebonden aan de biologische wetgeving en wordt gecontroleerd en gecertificeerd door een onafhankelijke toezichthouder (SKAL). Vorig jaar hebben we onze eigen biologisch gecertificeerde keuken opgestart en inmiddels leveren we al aan veel kinderdagverblijven door heel Nederland onze lekkere biologisch verantwoorde maaltijden.

 

Het Voedingscentrum kwam eerder dit jaar met de vernieuwde Schijf van Vijf, waaruit duidelijk bleek dat ‘minder vlees en meer plantaardig’ gezonder is. Een vegetarisch menu was altijd al één van onze vaste opties, we zijn op dit moment bezig biologisch met vegetarisch te combineren. De biologische maaltijden zullen hierdoor nóg beter aansluiten op de adviezen van het Voedingscentrum.

 

We kijken bij de ontwikkeling van de nieuwe biologisch vegetarische gerechten naar de behoeften van de kinderen en de door het Voedingscentrum aanbevolen variatie in gerechten. Zo zijn we gekomen op originele eigentijdse gerechten, die bestaan uit veel groente, gezonde volkorenproducten en vaak zelfs fruit. Bijvoorbeeld een groente tajine met sinaasappel en couscous of oriëntaalse quinoa met groente.

 

Momenteel zijn we nog bezig met de ontwikkeling van de eerste gerechten, vanaf november worden er alvast 5 gerechten beschikbaar in het bestelsysteem. Om de variatie uit te breiden en te blijven ontwikkelen streven we ernaar ieder seizoen 5 nieuwe eigentijdse biologisch vegetarische gerechten hieraan toe te voegen.


Heb je vragen of suggesties over de nieuwe biologisch vegetarische gerechten, neem dan gerust contact met ons op!

« Terug naar nieuws overzicht