Groene helden op het menu

Groene helden op het menu

Lekkere peultjes

Lekkere peultjes staan dit jaar nieuw als voorjaars groente op op het menu.

Deze gezonde groene helden zijn peulvruchten, maar worden meestal gezien als groente. Ze bevatten namelijk in tegenstelling tot andere peulvruchten vitamine C en worden ook als groente gebruikt.

Deze groente is een prima bron van gezonde vitamines en mineralen. Peultjes tellen zeer weinig calorieën, maar bevatten wel een prima hoeveelheid voedingsvezels. Ook zijn ze een goede bron van vitamine B1, B5 en B6 en zijn ze erg rijk aan vitamine C. Ten slotte bevatten ze ruime hoeveelheden sporenelementen, zoals ijzer en mangaan. Peultjes zijn dus, kortom, heel gezond.

Peulvruchten zijn de zaden uit de peulen van een vlinderbloemige plant. De groene verse variant bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Voor 250 gram boon op je bord heb je van de meesten 250 tot 275 gram verse boon nodig.

Je verwacht het misschien niet, maar peultjes zijn de jonge peulen van de doperwtenplant. Ze worden zeer jong geoogst, want dan is de schil nog jong en mals en heeft er zich nog geen vlies in de peul gevormd. De erwtjes zijn dan nog nauwelijks ontwikkeld.

Let bij de aankoop van verse peultjes op de structuur. Ze moeten fris groen zijn en een knapperige schil hebben. Je kunt ze enkele dagen bewaren in de koelkast, bij voorkeur in een plastic zak met gaatjes.

« Terug naar nieuws overzicht