Eigentijdse gerechten

Eigentijdse gerechten

...Biologisch én vegetarisch

Het gebruik van biologisch verantwoorde producten is een groeiende prioriteit voor onze samenleving en planeet.

 

Biologisch betekent dat er bij het maken van een gerecht op ieder niveau rekening wordt gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Om een normering vast te stellen en ‘biologisch’ meetbaar te maken is er een wetgeving opgesteld voor producten die biologisch zijn. Deze wetgeving wordt gecontroleerd en gecertificeerd door een onafhankelijke toezichthouder: SKAL.

Wij hebben in 2015 onze eigen keuken opgestart voor biologische maaltijden, deze is SKAL gecertificeerd en inmiddels leveren we al aan veel kinderdagverblijven door heel Nederland en België onze lekkere biologisch verantwoorde maaltijden.

 

In maart 2016 presenteerde het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf, waarin ‘minder vlees, meer plantaardig’ een belangrijke boodschap was. Dit is niet alleen beter voor het milieu en de dieren, maar ook beter voor onze eigen gezondheid. Bij een vegetarisch dieet moet er wel gelet worden op bepaalde voedingsstoffen die je normaal gesproken uit vlees haalt, zoals eiwitten, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12. Deze voedingsstoffen zijn ook te vinden in andere producten zoals groenten, volkorenproducten, aardappelen en soja.

 

In het licht van deze nieuwe ontwikkelingen rondom zowel vegetarisch als biologisch zijn wij kritisch gaan kijken naar ons eigen assortiment. Naast het reguliere aanbod bieden we ook volop keus uit biologische gerechten en vegetarische gerechten en vanaf januari 2017 starten we met een volledig nieuw assortiment van biologisch vegetarische gerechten met een eigentijds tintje.

 

De eigentijdse gerechten zijn gebaseerd op de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum, gecombineerd met de behoeften van kinderen. In de gerechten vind je veel groenten en gezonde volkorenproducten en vaak zelfs fruit zoals sinaasappel of rozijntjes.

 

Een paar voorbeelden van de nieuwe eigentijdse, biologische vegetarische gerechten:
- Groente tajine met sinaasappel en couscous;
- Stoofpot zoete aardappel met kokos, linzen en quinoa;
- Stamppot zoete aardappel met pastinaak;
- Volkoren couscous, groente tajine met kikkererwten en rozijntjes;
- Stamppot doperwtjes met appel.

 

Heb je vragen over de eigentijdse gerechten, neem dan gerust contact met ons op!

« Terug naar overzicht