Duurzaamheid

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering. Wij zorgen ervoor dat onze dagelijkse werkzaamheden het milieu zo min mogelijk belasten.


In de keuken vangen we het kookstoom van de ketels af, wat we vervolgens gebruiken voor de vaatwasmachines en we maken gebruik van zonnepanelen om voor een deel in onze eigen stroom te kunnen voorzien. We koken enkel vers en op bestelling, zodat we zo min mogelijk producten overhouden, derving ervaren of afval hebben. Mochten er onverhoopt toch maaltijden overblijven, dan verdelen we deze onder de voedselbanken in de buurt, zodat er geen eten weggegooid hoeft te worden.

De maaltijden zijn verpakt in polyethyleen bakken. Dit type plastic bestaat uit koolstof en waterstof atomen, waardoor er bij verbranding in bijvoorbeeld een afvalverbrandingsinstallatie geen giftige stoffen vrijkomen. Door de maaltijden op maat te verpakken in verpakkingen van verschillende groottes, is er veel flexibiliteit en wordt het afval tot een minimum beperkt. Sinds enige tijd hebben we onze volledige administratie gedigitaliseerd, waardoor we minder papier gebruiken.

Een aantal andere zeer belangrijke punten die betrekking hebben op de duurzame manier van maaltijdbereiding zijn:
 

  • Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale leveranciers
  • Er wordt alleen gebruik gemaakt van scharreleieren
  • Eigen afvalscheidingssysteem
  • Stoommachine om eigen watervoorziening op te warmen


Door zelf en via onze leveranciers duurzaam te ondernemen, kunnen we er samen voor zorgen dat niet alleen de generatie van nu maar ook de toekomstige generaties kunnen blijven genieten.

Als u meer vragen heeft betreffende onze doelstellingen omtrent duurzaamheid, neem dan contact met ons op.

 

Duurzaam ondernemen

  • Vers, puur en gezond
  • Hoogste kwaliteit & op smaak gekookt
  • Gevarieerd menu
  • Vrijblijvend proeven
  • Eenvoudig op elke locatie te bereiden